Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Γιατί να ξεκινήσω συμβουλευτική ψυχοθεραπεία;


Καθημερινά παρουσιάζονται δυσκολίες τόσο στο κοινωνικό όσο στο  οικογενειακό περιβάλλον. Δημιουργούνται εντάσεις και ζητήματα τα οποία αναζητούν λύσεις. Χωρισμός, θάνατος ενός κοντινού ανθρώπου, αλλαγές στην εργασία, συγκρούσεις στην οικογένεια, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, μαθησιακά προβλήματα των παιδιών, προβλήματα συμπεριφοράς στην εφηβεία, εθισμός στο διαδίκτυο είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Όλα αυτά τα θέματα αποτελούν συνηθισμένες αφορμές για να ζητήσουμε βοήθεια και να αποφασίσουμε  να ακολουθήσουμε μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία που έχει σκοπό την επεξεργασία και την διαχείριση των δυσκολιών καθώς και την αντιμετώπιση των φόβων μας.

Η επίσκεψη στον ψυχολόγο και σε ένα ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο μπορεί να είναι η αρχή για μια νέα δημιουργική και ουσιαστική ζωή με αυτούς που αγαπάμε, σύμφωνα με τις ανάγκες μας, τις επιλογές και τις επιθυμίες μας. Μέσα από την ψυχοθεραπεία μαθαίνουμε πως η πραγματική ελευθερία βρίσκεται στην διεργασία και στην αυτογνωσία. 

Καθένας καλείται να ξεδιπλώσει το προσωπικό του κουβάρι με την συνεργασία του ψυχοθεραπευτή ώστε να εντοπίσει το πρόβλημα του και να αναγνωρίσει τα μηνύματα εκείνα που τον εμποδίζουν στη λειτουργικότητα του και τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Το άτομο χαράζει τη πορεία της προσωπικής του ωρίμανσης σε συνδυασμό με την ομαλή οικογενειακή του ισορροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου