Πέμπτη 2 Μαΐου 2019


Αποτέλεσμα εικόνας για διαδικτυακο φλερτ
                                                                
                                                        ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΦΛΕΡΤ

Θέλετε να φλερτάρετε διαδικτυακά;
Μπορείτε και δεν είναι καθόλου  ντροπή. Το διαδίκτυο είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας και μας  επηρεάζει σε κάποιο βαθμό και στις προσωπικές μας σχέσεις και συναναστροφές.

Όμως,  όταν αναζητάμε   τον ερωτά στο διαδίκτυο  πρέπει να  είμαστε προσεκτικοί, επιφυλακτικοί   και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Οι διαδικτυακοί γνωστοί και ‘άγνωστοι  ξέρουν τον τρόπο   να δημιουργούν ελκυστικά προφίλ για να προσελκύουν τα θύματά τους και αυτό πρέπει να το έχουμε στο νου μας.

 Αξίζει να το δοκιμάσουμε, με προσοχή, για τους εξής λόγους, εφόσον  το επιθυμούμε:


1. Είναι γρήγορο και άμεσο, αν  δεν έχουμε  χρόνο για κοινωνική ζωή.

2. Προσφέρει πολλές επιλογές για γνωριμία,  μέσα από φωτογραφίες ατόμων, δίνοντας και κάποια προσωπικά τους στοιχεία και ενδιαφέρονται.

3. Δίνεται  τη δυνατότητα  να « συζητήσουμε  και να συναντήσουμε » άτομα, που  δεν θα είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή.

4. Θα μας  φλερτάρουν άτομα, τα οποία  ενδεχομένως δε θα μας  πλησίαζαν σε κάποιο εξωτερικό χώρο, από διστακτικότητα, αμηχανία, και ανασφάλεια.

5. Το διαδίκτυο και οι ιστότοποι γνωριμιών (
site γνωριμιών), μπορεί να βοηθήσουν το άτομο , που δυσκολεύεσαι να φλερτάρει και να επιδιώξει συζήτηση με  κάποιον που θα γνωρίσεις διά ζώσης . 

Συμβουλές για ασφαλές διαδικτυακό φλέρτ:

1.Δεν  αγνοούμε  τα σημάδια.
Το φαινόμενο των ψεύτικων προφίλ στα «social media», είναι γεγονός και είναι σύνηθες. Υπάρχουν χιλιάδες  άνθρωποι που επικοινωνούν μέσα από ψεύτικα προφίλ  παρουσιάζοντας μια ψεύτικη ταυτότητα τους. Πρόκειται για ένα είδος διαδικτυακής εξαπάτησης  που  μπορεί να έχει επικίνδυνες έως  καταστροφικές συνέπειες.  Τα τελευταία χρόνια  ακούμε  για διάφορα  περιστατικά βίας, εκβιασμού, εκφοβισμού κτλ.

2.Δεν προχωράμε γρήγορα το φλερτ  εκτός διαδικτύου.
Αν τυχόν  σου ζητήσουν αμέσως και άμεσα  να επικοινωνείτε εκτός  της εφαρμογής γνωριμιών αλλά και να ανταλλάξετε  προσωπικά μηνύματα κ.α, να θυμάστε  πως οι επιτήδειοι  ξέρουν πως τα apps- εφαρμογές και τα sites γνωριμιών μπορούν εύκολα να εντοπίσουν εκείνους που χρησιμοποιούν ψεύτικα προφίλ  και έχουν ανάρμοστη  συμπεριφορά, για αυτό επιδιώκουν συνομιλία εκτός της εφαρμογής.
3.Έλεγξε το προφίλ του ατόμου που μιλάς.
Μπορούμε να κάνουμε  μια διαδικτυακή έρευνα για το πρόσωπο . Εκτός από το όνομά του, μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε το όνομα του και κάποιες από τις φωτογραφίες του στην αναζήτηση εικόνων της Google, ώστε να δούμε  αν  είναι ένα αληθινό  πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, σταματάμε  να  επικοινωνούμε  μαζί του/της , αν διαπιστώσουμε  έστω κι ένα «ύποπτο» στοιχείο ή χαρακτηριστικό του ατόμου.

4.Αν δεν θέλει να σε συναντήσει…
Έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διαδικτυακής επικοινωνίας, αν βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες και δυσκολίες για να μην σε συναντηθείτε, ίσως να μην  έχει πει όλη την αλήθεια για εκείνον. Μπορείς  να του μιλήσεις ειλικρινά και ανοιχτά και να ζητήσεις τους πραγματικούς λόγους,  για τους οποίους αρνείται να βρεθείτε  από κοντά .
5. Λάβετε τα μέτρα σας στην συνάντηση.
Όταν αποφασίσετε  να  συναντηθείτε, πρέπει να έχετε κάνει ένα σχεδιασμό. Προτιμήστε να συναντηθείτε  σε έναν δημόσιο χώρο, ενημερώστε  έναν φίλο σας, ώστε να ξέρει πού βρίσκεστε  και με ποιόν, αποφύγετε  την κατανάλωση αλκοόλ ή ουσιών  επίσης , μην διστάσετε  να φύγετε  από το ραντεβού αν παρατηρήσετε οτιδήποτε σας ενοχλήσει και φανεί ότι δεν είναι ξεκάθαρο.

6. Χρησιμοποιείστε  τα διαδικτυακά «εργαλεία» προς όφελος σας.
Μπορείτε  να εμπιστευτείτε την τεχνολογία προκειμένου να κρατήσετε  τη ζωή και τα προσωπικά σας  δεδομένα ασφαλή και μακριά από άτομα που δεν επιθυμείτε. Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά προγράμματα και εφαρμογές που μπορείς να έχεις  στον υπολογιστή και το smartphone σου για πλήρη ασφάλεια, διότι  δεν μπορείς να ξέρεις τι θέλει πραγματικά από εσένα ένας/μία  ο άγνωστος/η που ανταλλάσσετε  μηνύματα. Υπάρχουν,  εφαρμογές οι οποίες δημιουργήθηκαν για  την ασφάλεια μας  και μπορούν να μας  βοηθήσουν  να μην κινδυνέψουμε να επιστρέψουμε σπίτι μας  και να ειδοποιήσουν τους οικείους μας αν χρειαστούμε την  βοήθεια τους.
Να θυμόμαστε,  πως ακόμη κι αν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης  αλλάζει,  σκοπός είναι η επικοινωνία, η ουσιαστική και η βαθύτερη  γνωριμία, ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων και  σταδιακά ίσως είναι εφικτό και να  ολοκληρωθεί πιο προσωπικά  , εφόσον το επιθυμείτε. Όπως ακριβώς θα κάναμε με κάποιον ή κάποια,  που θα γνωρίζαμε  τυχαία σε ένα ουδέτερο περιβάλλον , φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί  στις πρώτες σας συνομιλίες και συναντήσεις που είναι απαραίτητο να συμβούν αφού θα έχετε αισθανθεί έτοιμοι   ώστε να  γνωριστείτε σε ένα νέο πραγματικό πλαίσιο, εκτός διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου