Πέμπτη 25 Απριλίου 2019



Ατομική Ψυχοθεραπεία vs. Συμβουλευτική
Ατομική Ψυχοθεραπεία είναι συνήθως μια συχνή και μακράς διαρκείας διαδικασία. Στοχεύει σε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα όσον αφορά το σύνολο της προσωπικότητας του ατόμου, τον τρόπο σκέψης και αντίληψης, την διαχείριση συναισθημάτων και καταστάσεων, των αιτιών συγκεκριμένων συμπεριφορών καθώς και την αντιμετώπισή τους.
Συμβουλευτική είναι συνήθως μια πιο αραιή και σύντομη διαδικασία. Στοχεύει στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων ζητημάτων. Αξίζει να αποσαφηνιστεί πως η συμβουλευτική δεν έχει να κάνει με την παροχή συμβουλών, όπως μπορεί να υποδηλώνει η λέξη. Η έννοια της, ετυμολογικά, προέρχεται από τις λέξεις συν + βουλεύομαι, δηλαδή συσκέπτομαι, συναποφασίζω. Συνεπώς, το άτομο συνεργάζεται με τον σύμβουλο θέτοντας κοινό σκοπό να επιτευχθεί ο στόχος που ο ίδιος έχει επιλέξει.

Γνωρίστε και διερευνήστε τον εαυτό σας. Καθορίστε τους στόχους σας, αναγνωρίστε ότι αισθάνεστε να σας πιέζει. Φροντίστε νου, ψυχή και σώμα.
Διαχειριστείτε και αντιμετωπίστε όλα εκείνα που σας προβληματίζουν και σας δυσκολεύουν μέσα από την διαδικασία της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης.
Δίπλα σας σε αυτή την προσπάθεια βρίσκεται, η Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών εφήβων και ενηλίκων Σοφία Π. Μιχαλοπούλου, κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακών Μάστερ στην Κλινική Ψυχοπαθολογία και στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Αrt Τherapie), από το Πανεπιστήμιο Paris VIII του Παρισιού.
Μερικά από τα θέματα που αντιμετωπίζονται ψυχοθεραπευτικά είναι τα εξής:
- Συγκρούσεις και εντασεισ
- Παραβατικότητα εφήβων και επιθετικότητα
- Αισθήματα απαισιοδοξίας και μοναξιάς
- Κρίσεις Πανικού και Φοβίες
-  Άγχος και Στρες 
- Κατάθλιψη
- Διατροφικές Διαταραχές
- Προβλήματα σχέσεων
- Εθισμός στο διαδίκτυο
- Ενδοοικογενειακή  βία
- Επιλόχεια κατάθλιψη
- Απεξάρτηση ουσιών
- Διαχείριση θυμού
- Διαχείριση Διαζυγίου



Ιδιωτικό Γραφείο
Πλουτάρχου 25, Κολωνάκι - Aθήνα 10675
Τηλ. 211 7150139 - 6979481626
Κέντρο Ψυχολογίας - Λόγου & Ευεξίας
Παύλου Μελά 2, Νίκαια 18454
Τηλ. 216 9000620
email: info@michalopoulou.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου